Allotjaments turístics

Tres coixins apilats amb estampats mediterranis

04. ALLOTJAMENT

Allotjaments turístics

En contínua evolució per garantir que els clients gaudeixin d’una estada segura.

Oferta àmplia a la vostra disposició per a una estada segura

L’illa compta amb una tipologia variada d’allotjaments turístics: Des grans hotels a petits habitatges vacacionals. Tots ells estan obligats a adoptar mesures de prevenció davant de la covid-19 i adequar les infraestructures de forma contínua, d’acord a les directrius de salut establertes, per garantir que els clients gaudeixin d’una estada segura.

Algnuna de les mesures introduïdes consisteixen a:

– Proporcionar major amplitud en les àrees comunes
– Desinfecció contínua en habitacions i resta de zones de l’establiment
– Dispensadors de solució hidroalcohòlica repartits per diferents punts
– Limitacions i control de la capacitat
– Accés per torns als espais
– Gestions i serveis en línia

Els restaurants dels establiments d’allotjament turístic poden obrir per a ús exclusiu dels clients allotjats.
Contactau amb l’establiment sobre les mesures adoptades en relació amb la covid-19 i gaudiu d’unes vacances tranquil·les i segures a l’illa.
A més, la majoria dels establiments ofereixen a hores d’ara polítiques de cancel·lació flexibles, per si hi hagués canvis d’última hora.

Estades a refugis, albergs, hostatgeries o similars

Es prohibeix la pernoctació en la mateixa estança de persones que formen part d’unitats de convivència diferents.

Agroturismes

Vacances basades en l’autenticitat, la pau i l’assossec, sense aclaparaments ni sorolls i en contacte directe amb la natura.

Vacances basades en l’autenticitat

Una manera de gaudir de la natura, practicar activitats diverses i originals, i conèixer els paratges de Mallorca és allotjar-se en possessions situades en el camp. Vacances basades en l’autenticitat, la pau i l’assossec, sense aclaparaments ni sorolls i en contacte directe amb la natura i els nostres habitants, molt lluny de la massificació dels hotels convencionals. Unes vacances en una finca us brinden l’oportunitat de conèixer els nostres costums, la nostra filosofia de vida, així com la variada gastronomia que ofereixen els diferents racons de l’illa.

Velles finques agrícoles i cases senyorials han estat reformades amb molt d’afecte per albergar tots els visitants que cerquen unes vacances diferents i, en alguns casos, en finques molt exclusives que es distingeixen no només per una capacitat restringida, sinó també per un servei al client exquisit. L’oferta és molt gran i diversa i el client, segons categories i preus, trobarà la qualitat que cerca.

Principalment, aquest tipus d’establiments estan situats a la serra de Tramuntana i a la zona coneguda com el Pla de Mallorca, tot i així es poden trobar finques rurals a pocs metres de la costa.
A les finques dedicades a aquesta activitat, podreu conèixer de prop la vida agrària i els costums típics de la nostra terra, gaudint de la tranquil·litat que proporciona el contacte amb els espais naturals. La majoria d’aquest tipus d’allotjaments s’han dedicat i, algunes continuen fent-ho, a fins agrícoles; un típic ambient mediterrani i familiar que es remunta al segle XVI.

Tot i estar situats al mig del camp, els agroturismes estan equipats amb les darreres tecnologies, com aire condicionat i calefacció, connexió a Internet, etc.

Consulta aquí els establiments d’allotjament rural a Mallorca.

Hotels i apartaments

Les opcions d’allotjament estan pensades per a totes les butxaques, des de hotels i apartaments de gran luxe fins a altres més simples.

Aposta per la qualitat

De tota l’oferta turística que hi ha a les Illes Balears, l’illa de Mallorca concentra, en els seus 3.640 kilòmetres quadrats de superfície, més del 60% de l’oferta hotelera de l’arxipèlag. Per això, algunes de les més prestigioses cadenes hoteleres a nivell internacional començaren a Mallorca el seu camí empresarial. Gràcies al bagatge i a l’experiència en matèria turística, aquest tipus d’establiments estan en contínua innovació per a adaptar-se a les noves tecnologies que junt a uns recursos naturals i paisatgística d’extraordinària bellesa fan de Mallorca un referent turístic de la Mediterrània.

La majoria de l’oferta d’hotels i apartaments es troba en les diferents zones turístiques costaneres, tan vora les llargues platges d’arena com vora platges més petites anomenades cales. Aquestes zones turístiques posen a disposició del visitant una gran varietat de serveis i una gran oferta complementària que s’adapten a les necessitats de cada persona.

Pels qui vulguin gaudir d’un entorn més urbà, Palma, la capital, s’ha convertit en una destinació cosmopolita amb una àmplia varietat d’allotjaments turístics. Alguns d’ells es troben en antics palaus o edificis emblemàtics de la ciutat.

L’especialització dels hotels

Molts hotels de l’illa ofereixen un servei especialitzat i adaptat als interessos de cada tipus de visitant. Cada vegada son més els hotels que disposen de serveis Spa per a que els clients puguin relaxar-se i gaudir del desitjat descans de vacances, oferint tot tipus de productes relacionats amb la salut i el benestar. També cal destacar que Mallorca té una gran experiència en la celebració de congressos i incentius i compta amb establiments amb sales de reunions per a acollir al client congressista i atendre les seves necessitats particulars amb la possibilitat de celebrar tot tipus d’actes en les seves instal·lacions.

Mallorca és també reclam per a un gran nombre d’esportistes, tant aficionats com professionals i posa un ampli ventall d’instal·lacions i hotels/apartaments especialitzats en acollir aquest tipus de turistes. A causa de l’apogeu d’esports com el ciclisme, molts establiments hotelers i apartaments disposen de lloguer de bicicletes, zones d’aparcament específiques, instal·lacions de neteja, tallers de reparació, menús específics, entre altres serveis. Els aficionats al senderisme i a la pràctica del nordic walking, tennis o altres esports trobaran en aquests allotjaments especialitzats un conjunt de serveis associats a les seves vacances actives.
Mallorca compta també amb una gran oferta de camps de golf i d’hotels exclusius vora o prop d’aquests, que faciliten al golfista la pràctica d’aquest esport.

Les famílies troben igualment el seu lloc a l’illa. La majoria d’establiments tenen parcs, piscines i diversió pels més petits i pels qui no ho són tant.
Així mateix, els hotelers mallorquins aposten fort pel creixement sostenible i gestionen els residus de manera ecològica, instal·len aixetes per a l’estalvi d’aigua i fins i tot, instal·len plaques solars per abastir els seus establiments d’energia neta.

Hotels rurals i d’interior

Mallorca té altres opcions per a satisfer cada visitant. Pot allotjar-se en els hotels situats en els pobles de l’interior.

Hotels en entorns d’espectacular bellesa

Mallorca té altres opcions per a satisfer cada visitant. Si vol fugir de les zones turístiques i conèixer la Mallorca rural, pot allotjar-se en els hotels situats en els pobles de l’interior o deixar-se sorprendre per algun dels hotels situats en entorns d’espectacular bellesa, aïllats o prop de petits poblets entre les muntanyes i el camp mallorquí. Així, aconseguirà endinsar-se dins l’altre Mallorca, la Mallorca encara desconeguda amb els seus costums i les seves gents.
L’hotel rural combina les característiques d’una finca en plena naturalesa amb el servei i la qualitat dels millors hotels, en un ambient molt acollidor i amb un tracte molt personalitzat. Són establiments ubicats en edificacions construïdes abans de l’1 de gener de 1940, situades en sol rústic, disposen d’una superfície mínima de 49.000 m2 i estan vinculades a l’activitat agrària.

En canvi, el turisme d’interior inclou cases senyorials o edificis emblemàtics al nucli antic dels pobles, llocs que ofereixen al visitant tranquil·litat en les seves estades i, sobretot, contacte directe amb els costums de la nostra gent.
Consulta aquí els establiments d’allotjament rural a Mallorca.

Refugis, albergs i zones d’acampada

Refugis i zones d’acampada en finques públiques i en espais naturals protegits.

Contacte directe amb la natura

Per als qui volen gaudir d’un contacte més directe amb la naturalesa, Mallorca disposa de refugis i zones d’acampada en finques públiques i en espais naturals protegits. Hi ha dues xarxes de refugis, una que depèn del Consell de Mallorca i, l’altra, del Govern de les Illes Balears, aquesta darrera gestionada per l’IBANAT.

A la Serra de Tramuntana hi ha la xarxa de refugis de la ruta de la pedra en sec (GR 221) que també depèn del Consell de Mallorca. La disposició estratègica dels refugis, al llarg de la Serra, facilita que la ruta es pugui fer per etapes.

Els refugis de muntanya que depenen de l‘IBANAT, normalment més petits, es localitzen a la Serra de Tramuntana i al Parc natural de la península de Llevant. La xarxa disposa d’altres refugis, com ara el del Parc nacional marítim-terrestre de Cabrera i els de les finques públiques.

Les reserves s’han de fer amb antelació i és important assegurar-se de quins són els serveis del refugi, ja que alguns tenen cuina, dutxes, llits, llençols, etc., mentre que d’altres són simplement una caseta sense mobiliari ni cap servei associat.

L’acampada lliure no està permesa, només es pot acampar a les zones habilitades i cal fer-ne una reserva prèvia. És molt important tenir present que només es pot encendre foc en els llocs i en els períodes de l’any autoritzats.

D’altra banda, per als més joves, hi ha la possibilitat d’allotjar-se en algun dels albergs que es troben a l’illa.

Santuaris, monestirs i ermites

Si desitjau tranquil·litat absoluta, l’allotjament en un santuari o en una ermita és una opció que convé tenir en compte.

Tranquil·litat absoluta

Si desitjau tranquil·litat absoluta, l’allotjament en un santuari o en una ermita és una opció que convé tenir en compte. Els santuaris es localitzen en enclavaments únics, molts a llocs elevats amb vistes panoràmiques extraordinàries. A més de gaudir d’una estada en un ambient impregnat de pau i d’espiritualitat, en trobar-vos en contacte directe amb la naturalesa, teniu la possibilitat de fer-hi excursions, o de practicar-hi el senderisme, per paratges de gran bellesa.